Balls a la fresca a l’exterior del nou Tap Room

El passat dissabte 19 de Setembre va venir la Magda de l’Associació Country d’Osona i ens va fer ballar a ritme de la música Country!

Si us ho vau perdre, no patiu, que tornaran! De fet, les properes trobades seran el dissabte 3 d’octubre juntament amb Los Guateque en directe, el 17 d’octubre i el 31 d’octubre. Així doncs, si voleu millorar el vostre Line dance o simplement us ho voleu passar bé amb bon ambient i bona birra, ja sabeu quan heu de venir.

I, per tots els que hagueu arrugat el front llegint “Line Dance“, us expliquem una mica què és perquè vingueu preparats.

El Line Dance

El Line Dance és el ball de la música country actual, el New Country. Es va estabilitzar quan Billy Ray Cyrus va treure el tema “Achy Breaky Heart” que gràcies a una bona campanya de màrqueting i una coreografia enganxosa va consolidar l’èxit del line dance. Va tenir tant èxit perquè és un ball en el qual no es necessita parella. L’invent va funcionar i va ser una bona manera de vendre discos que fins llavors no havien trobat el seu camí fora dels EUA. A partir d’aquest moment els clubs de country es van atrevir fer publicitat dels seus locals recorrent els populars Cotton Eyed Joe i two Step … i si haguéssim tingut l’ocasió de ser-hi, hauríem pogut gaudir ballant coreografies de Line Dance com el Tush Push, el Four Corners i txa txa txa ‘s com el Elvira’ so l’Freeze.

Molts balls eren interpretats com danses folklòriques però a poc a poc es van adaptar al Line Dance, com ara el Cowboy Charleston i el Alley Cat, que originalment no es ballaven amb música country sinó que el primer tal com el seu nom indica, com xarleston i l’altre com merengue o pas doble. Segur que us recordeu de la cançó discotequera “Saturday Night” (finals anys 80) o la famosa Macarena, ja que les dues coreografies podrien perfectament servir per al line dance ja que segueixen la forma original del line dance: posició alineada, coreografia constituïda per passos de quatre temps i de quatre
Es pot establir una evolució cronològica dels diferents estils de ball que l’han conformat:

Abans de 1890:
Waltz, quadrilles, Minuet, gavottes
(Figures que componen l’Old Time Country Dance).
Durant 1890:
Polka, Schottische, Cotton Eyed Joe.
Entre 1900-1940:
Foxtrot, Turkey Trot, Peaboddy, Charleston, Rumba, Samba, Tango,
Mambo, West Coast Swing, Cha cha cha, Bossa Nova, Stroll, Two Step.
Entre 1940 – 1970:
Rock’n Roll i primers balls alineats.
A partir de 1990:
Consolidació del Line Dance.

Per tant no es pot concretar l’origen del Line Dance amb exactitud, però sí que podem dir que s’ha convertit en un ball internacional, ja que els coreògrafs de line dance no són exclusivament nord-americans. Hi ha des de Canadà a Austràlia i també a Europa, on hi ha una gran acceptació. Fins i tot a Catalunya hem inventat balls
Actualment el line dance és una forma de ball genèrica té unes arrels lògiques, raonables i indiscutibles, tant de música com de postura o vestuari.

En fi, ja ho sabeu, tan si voleu conèixer aquest mon com si voleu perfeccionar la vostra tècnica, us esperem el dia 3 d’octubre al Montseny Tap Room.

Ah, i si us preocupa què sopareu, no patiu, ja que hi tindrem delicioses hamburgueses a càrrec del foodtruck Foodn’Roll.

Julià

There are 2 comments on this post
 1. Elisabet Garriga Serra
  Setembre 30, 2020, 11:40 am

  A quina hora comença?

 2. Julià
  Setembre 30, 2020, 2:58 pm

  A les 18h.!
  Salutacions!!

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes