Compartint afició per fer bona cervesa i una voluntat d’apropar aquesta beguda a tots els públics, al 2007 un grup d’amics s’associen i constitueixen la Companyia Cervesera del Montseny: una microcerveseria situada als peus del Montseny que té com a objectiu elaborar cervesa de la millor qualitat possible, i que podem considerar artesana pel mètode d’elaboració, integral pels ingredients utilitzats i natural pel sistema d’envasar. Per dur a terme els seus objectius, s’aprofita que la microcerveseria anglesa Wolf Brewery es ven la seva maquinària per a comprar-li i poder començar així la seva pròpia producció de cervesa a Catalunya.
[ultimate_modal modal_title=”2007″ heading_tag=”h1″ btn_size=”md” btn_align=”text-right” btn_bg_color=”#f1b704″ btn_txt_color=”#000000″ btn_border_color=”#cda100″ button_border_radius=”4″ btn_hover_bg_color=”#000000″ btn_hover_txt_color=”#ffffff” btn_hover_border_color=”#000000″ btn_text=”+ INFO” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-zoomin” overlay_bg_opacity=”80″ modal_border_style=”solid” modal_border_width=”1″ modal_border_radius=”4″ modal_box_shadow_disable=”yes”]Compartint afició per fer bona cervesa i una voluntat d’apropar aquesta beguda a tots els públics, al 2007 un grup d’amics s’associen i constitueixen la
Companyia Cervesera del Montseny: una microcerveseria situada als peus del Montseny que té com a objectiu elaborar cervesa de la millor qualitat possible, i que podem considerar artesana pel mètode d’elaboració, integral pels ingredients utilitzats i natural pel sistema d’envasar. Per dur a terme els seus objectius, s’aprofita que la microcerveseria anglesa
Wolf Brewery es ven la seva maquinària per a comprar-li i poder començar així la seva pròpia producció de cervesa a Catalunya.
La maquinària adquirida a la Wolf Brewery es composa d’un tanc de cocció (Boyler tanck), un macerador (Mash Tun with quarter drain plates, wood banded), un tanc d’aigua pel condicionament previ a la producció (Hot Liquor Tank), tres fermentadors (Fvs Wood banded with internal cooling), una caldera de vapor (Steam boiler Gas), un equip de fred (Cold box Chiller), dues bombes per transvasar el most (Ebara Transfer pump) i moltes mànegues i tubs que permeten muntar una autèntica microcerveseria anglesa a la falda del Montseny. Amb una capacitat de 3.000 litres per producció, la Companyia Cervesera del Montseny inicia la seva activitat en una nau industrial al polígon l’Avellanet de Sant Miquel de Balenyà-Seva (Comarca d’Osona, Barcelona).
Amb en Pablo Vijande, com a primer mestre cerveser, que havia treballat precisament a la Wolf Brewery amb les mateixes màquines, es comença a produir cerveses de la família de les Ale, tal i com encara segueix fent també la mateixa Wolf Brewery. Són autèntiques “Real Ales” fabricades a Seva (Osona) que utilitzen només els nobles ingredients de la cervesa natural. La Cervesa del Montseny treu inicialment al mercat tres especialitats de cervesa: +Malta, +Lupulus i +Negra i gràcies a la seva bona acceptació i ràpida entrada en el mercat català, creen una quarta varietat, la +Blat, una cervesa més lleugera i refrescant.[/ultimate_modal]