Formatge “Cervesa del Montseny”

Formatges de Muntanyola inicia la fabricació d’un nou formatge que barreja a la seva escorça els sabors naturals de la Cervesa del Montseny.

Utilitzant com a ingredients la bona llet de vaca de la comarca d’Osona, a la seva formatgeria situada a 900 metres d’alçada, i rentant l’escorça amb la cervesa del Montseny, s’aconsegueix un formatge inèdit que estarà en el seu moment àlgid a principis de l’estiu, època en que es començarà a comercialitzar. Una recepta que és habitual en països com Bèlgica i França i ara, Formatges de Muntanyola la introdueix a Catalunya.

Durant la Fira Làctium, que se celebra aquest cap de setmana a Vic, es podrà parlar amb els productors i provar els primers resultats d’aquest formatge que promet convertir-se en una de les seves meritoses creacions.

Fitxa tècnica:

– Llet de vaca.
– Coagulació enzimàtica.
– Escorça rentada amb Cervesa del Montseny.
– Maduració en cava de dos mesos i mig a tres.

Nota de cata:

Formatge mantegós de sabor gustós i agradable. El gust d’aquest formatge recorda el llevat de la cervesa com en els formatges belgues creats per les cerveseries dels frares trapencs. A partir dels cinc mesos el llevat de cervesa penetrarà encara més i el formatge es tornarà més mantegós i amb el sabor més pronunciat.

Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes