Història de la Cervesa del Montseny

  • Compartint afició per fer bona cervesa i una voluntat d’apropar aquesta beguda a tots els públics, al 2007 un grup d’amics s’associen i constitueixen la Companyia Cervesera del Montseny: una microcerveseria situada als peus del Montseny que té com a objectiu elaborar cervesa de la millor qualitat possible, i que podem considerar artesana pel mètode d’elaboració, integral pels ingredients utilitzats i natural pel sistema d’envasar. Per dur a terme els seus objectius, s’aprofita que la microcerveseria anglesa Wolf Brewery es ven la seva maquinària per a comprar-li i poder començar així la seva pròpia producció de cervesa a Catalunya.

  • Un any després de la constitució de la companyia cervesera i seguint elaborant amb èxit les quatre varietats de cervesa, la +Negra rep el premi a la Cervesa de l’Any a la Fira de Jafre. Un reconeixement que fa créixer les vendes i posicionar la Cervesa del Montseny com a microcerveseria de referència a Catalunya.

  • Amb sis cerveses al mercat i amb una capacitat comercial incrementada, la Companyia Cervesera del Montseny és guardonada per la Cambra de Comerç com a empresa emprenedora. Se’n destaca la seva capacitat d’aportar coneixement en un mercat com és el de la cervesa i d’introduir-hi cerveses catalanes, artesanes i de qualitat en un temps rècord.

  • Cervesa del Montseny s’adhereix a diverses associacions de la comarca com és la Xarxa d’Agroturisme d’Osona, l’Associació de pagesos, artesans i oficis de boca Osona Terra i a l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny.

  • En el 2011, la Companyia Cervesera del Montseny participa en el Fòrum Gastronòmic de Girona a través d’Osona Terra. L’estand de l’associació té una gran rebuda mediàtica al ser una associació de pagesos, artesans i oficis de boca de qualitat de la comarca d’Osona i que, junts, presenten productes de primera categoria.

  • La Companyia Cervesera del Montseny celebra el seu 5è aniversari el 14 de juliol de 2012, amb una jornada de portes obertes a la seva seu a Sant Miquel de Balenyà. La celebració es completa amb un festival de música amb grups com els Strombers o Malakaton. A més a més durant l’any 2012, la Companyia Cervesera del Montseny consolida la seva participació en iniciatives de caire cultural i esportiu de forma altruista per potenciar la comarca que l’ha fet créixer i evolucionar. També continua formant part de fires, festes populars i actes on destaquin els productes artesanals.

  • Al juliol de 2013, l’especialitat de la Cervesa del Montseny Aniversari d’estil Indian Pale Ale, és premiada a la Segona Fira del Poblenou de cerveses artesanes per votació popular, on aconsegueix el primer premi del públic, un reconeixement important dins del sector. Amb tan sols un any de vida, aquesta cervesa d’estil Indian Pale Ale està aconseguint una gran reputació.

  • L’any 2014 Cervesa del Montseny sorprèn amb una nova varietat de cervesa anomenada “Castanya”. Aquesta nova creació està elaborada amb un 75% de malta d’ordi i un 25% de castanya del “Pujol de Muntanya” de Viladrau. D’aquesta manera, la Montseny “Castanya” es converteix en una de les varietats de temporada, juntament amb l’Hivernale i la Malta Cuveé.

  • El mestre cerveser Jordi Llebaria elabora a principis de 2015 una nova recepta: la Montseny Mala Vida. Es tracta d’una cervesa que sorprèn per la seva contundència en sabor com és propi del seu estil: una Imperial Stout, que es caracteritza per la seva complexitat en les maltes. En aquest cas, la Mala Vida té 11° d’alcohol i està pensada per a paladars que busquen sensacions extremes. Durant el mateix any, la Montseny Mala Vida es multiplica i a partir de la recepta original es creen 3 especialitats més: una envellida en bóta de bourbon, una altra envellida en bóta de brandi i una de molt addictiva amb xili. Són cerveses especialment indicades per l’exportació que també es podran trobar a les millors botigues especialitzades del país.

  • En el marc del Barcelona Beer Festival, la Companyia Cervesera del Montseny guanya el premi a la Millor Cervesera de l’Any en la 1a edició del concurs Barcelona Beer Challenge, la primera i més important competició d’Espanya de cerveses artesanes.

  • Compartint afició per fer bona cervesa i una voluntat d’apropar aquesta beguda a tots els públics, al 2007 un grup d’amics s’associen i constitueixen la Companyia Cervesera del Montseny: una microcerveseria situada als peus del Montseny que té com a objectiu elaborar cervesa de la millor qualitat possible, i que podem considerar artesana pel mètode d’elaboració, integral pels ingredients utilitzats i natural pel sistema d’envasar. Per dur a terme els seus objectius, s’aprofita que la microcerveseria anglesa Wolf Brewery es ven la seva maquinària per a comprar-li i poder començar així la seva pròpia producció de cervesa a Catalunya.

  • Un any després de la constitució de la companyia cervesera i seguint elaborant amb èxit les quatre varietats de cervesa, la +Negra rep el premi a la Cervesa de l’Any a la Fira de Jafre. Un reconeixement que fa créixer les vendes i posicionar la Cervesa del Montseny com a microcerveseria de referència a Catalunya.

  • Amb sis cerveses al mercat i amb una capacitat comercial incrementada, la Companyia Cervesera del Montseny és guardonada per la Cambra de Comerç com a empresa emprenedora. Se’n destaca la seva capacitat d’aportar coneixement en un mercat com és el de la cervesa i d’introduir-hi cerveses catalanes, artesanes i de qualitat en un temps rècord.

  • Cervesa del Montseny s’adhereix a diverses associacions de la comarca com és la Xarxa d’Agroturisme d’Osona, l’Associació de pagesos, artesans i oficis de boca Osona Terra i a l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny.

  • En el 2011, la Companyia Cervesera del Montseny participa en el Fòrum Gastronòmic de Girona a través d’Osona Terra. L’estand de l’associació té una gran rebuda mediàtica al ser una associació de pagesos, artesans i oficis de boca de qualitat de la comarca d’Osona i que, junts, presenten productes de primera categoria.

  • La Companyia Cervesera del Montseny celebra el seu 5è aniversari el 14 de juliol de 2012, amb una jornada de portes obertes a la seva seu a Sant Miquel de Balenyà. La celebració es completa amb un festival de música amb grups com els Strombers o Malakaton. A més a més durant l’any 2012, la Companyia Cervesera del Montseny consolida la seva participació en iniciatives de caire cultural i esportiu de forma altruista per potenciar la comarca que l’ha fet créixer i evolucionar. També continua formant part de fires, festes populars i actes on destaquin els productes artesanals.

  • Al juliol de 2013, l’especialitat de la Cervesa del Montseny Aniversari d’estil Indian Pale Ale, és premiada a la Segona Fira del Poblenou de cerveses artesanes per votació popular, on aconsegueix el primer premi del públic, un reconeixement important dins del sector. Amb tan sols un any de vida, aquesta cervesa d’estil Indian Pale Ale està aconseguint una gran reputació.

  • L’any 2014 Cervesa del Montseny sorprèn amb una nova varietat de cervesa anomenada “Castanya”. Aquesta nova creació està elaborada amb un 75% de malta d’ordi i un 25% de castanya del “Pujol de Muntanya” de Viladrau. D’aquesta manera, la Montseny “Castanya” es converteix en una de les varietats de temporada, juntament amb l’Hivernale i la Malta Cuveé.

  • El mestre cerveser Jordi Llebaria elabora a principis de 2015 una nova recepta: la Montseny Mala Vida. Es tracta d’una cervesa que sorprèn per la seva contundència en sabor com és propi del seu estil: una Imperial Stout, que es caracteritza per la seva complexitat en les maltes. En aquest cas, la Mala Vida té 11° d’alcohol i està pensada per a paladars que busquen sensacions extremes. Durant el mateix any, la Montseny Mala Vida es multiplica i a partir de la recepta original es creen 3 especialitats més: una envellida en bóta de bourbon, una altra envellida en bóta de brandi i una de molt addictiva amb xili. Són cerveses especialment indicades per l’exportació que també es podran trobar a les millors botigues especialitzades del país.

  • En el marc del Barcelona Beer Festival, la Companyia Cervesera del Montseny guanya el premi a la Millor Cervesera de l’Any en la 1a edició del concurs Barcelona Beer Challenge, la primera i més important competició d’Espanya de cerveses artesanes.

Idiomes