I+D de Montseny aconsegueix el cotxe que funciona amb cervesa

Fa temps que les notícies sobre el canvi climàtic i el que implica aquest per al planeta preocupa l’equip de Cervesa Montseny. És per això que es va crear una secció dins el departament d’I+D específicament per trobar maneres de combatre’l des del nostre sector. Recentment, els anys de recerca d’aquest equip han donat fruit amb el naixement del motor propulsat amb cervesa. 

Es tracta d’un descobriment sense precedents que revolucionarà la indústria de l’automòbil amb vehicles pràcticament sense contaminar. A més, el combustible serà més barat, fàcil d’aconseguir i no es tracta d’un recurs escàs, de manera que serà molt més accessible per a la població.

La invenció es basa en un principi molt senzill: l’aprofitament de l’etanol que es genera en el procés de destil·lació -un procés que forma part de la producció de la cervesa. L’etanol és una molècula inflamable i, per tant, pot generar una reacció química al entrar en calor que produeix l’energia suficient per activar un motor.

Durant la investigació es va descobrir també que els diferents tipus de cervesa tenen diferents efectes en els vehicles que propulsen. Així, les cerveses amb graduacions més altes són les que proporcionen més energia -ja que contenen més etanol- i, per tant, tenen més rendiment (amb menys quantitat de líquid es poden fer més quilòmetres). En canvi, les cerveses amb més llúpol n’augmenten el reprise, fan que l’acceleració sigui més ràpida. Finalment, les cerveses més maltoses, gràcies a la seva composició, afavoreixen el bon manteniment del motor i contribueixen a netejar-li l’excés d’aigua i de substàncies corrosives.

És per això que s’ha determinat que la cervesa més eficient per a l’utilització d’aquests nous motors és la Montseny Mala Vida, ja que la seva alta graduació la converteix en la més rendible. Per als amants del motor, però, la cervesa més idònia és la Montseny Doble IPA, ja que té un alt contingut en llúpol. Es recomana també utilitzar de tant en tant la Montseny Malta, per a un manteniment adequat del vehicle.

L’equip d’I+D de Cervesa Montseny calcula que els motors propulsats amb aquest combustible emeten un 95% menys de gasos contaminants que els vehicles tradicionals, sent així aquest descobriment una gran oportunitat per rebatre els efectes de l’efecte hivernacle. A més, els gasos residuals que emeten els nous automòbils propulsats amb cervesa desprenen un lleuger i agradable olor a llúpol que contrasta amb la ferum dels fums dels cotxes als que estem habituats.

Julià

Idiomes