LES 10 CLAUS PER SERVIR UNA CERVESA DE FORMA PERFECTA

Com servir correctament una cervesa?

Hi ha moments a la vida que necessiten estar acompanyats d’una cervesa artesana: mirant un partit de la Champions escarxofat al sofà de casa, al bar minuts abans que arribi la teva cita, compartint confidències en una terrassa amb la teva millor amiga o celebrant el final de la jornada laboral amb els companys de feina. Són bons moments per beure una cervesa, però no una cervesa qualsevol, sinó una cervesa d’aquelles servides amb tendresa, amb els dits d’espuma adequats, amb una temperatura espectacular i que et produeixi un somriure només tastar-la.

10 claus per servir una cervesa artesana

Però per gaudir d’una bona cervesa en aquestes situacions, cal també que estigui ben servida. Fem un ràpid repàs de tots els passos que cal tenir en compte per servir una cervesa amb art; s’ha acabat el beure la cervesa a ‘morro’ o en una gerra qualsevol. Us donem 10 claus per servir una cervesa com si fossis un cambrer professional.

  1. GOT DE VIDRE: Sempre és un bon consell utilitzar un got de vidre, com més fi, millor. El cristall ens permetrà apreciar millor la transparència de la cervesa, el seu color, la seva aroma i fins i tot la seva olor.
  2. FRED, NO GELAT: Els experts recomanen que el got estigui una mica fred però mai gelat, perquè dificultaria la formació d’escuma. Recordeu que més que la copa, és la cervesa la que ha d’estar ben freda.
  3. RECIPIENT HUMIT: També cal humitejar la copa per així eliminar possibles restes d’abrillantador i afavorir que l’escuma rellisqui per l’interior de la copa evitant que el líquid esclati contra el vidre i perdi part del carbònic.
  4. 45 GRAUS: Un pas important! Quan introduïm l’aixeta o el coll de l’ampolla, hem d’inclinar el got lleugerament (uns 45º). La cervesa ha de relliscar per l’interior de la copa sense no provocar gaire escuma.
  5. ACABAR AMB EL GOT DRET: Quan el líquid i l’escuma arribin a la vora de la copa o got és convenient parar un moment perquè l’escuma baixi lleugerament. Tot seguit, cal posar el got dret, fins que s’ompli completament.
  6. UN O DOS DITS: Quants dits d’escuma ha de tenir la cervesa? Un o dos dits d’espuma, perquè protegeix el líquid i evita que s’oxidi, retenint les aromes i el gust, cosa que antigament s’aconseguia utilitzant taps de gerres. A més a més, l’escuma és un bon senyal de què el procés de fermentació s’ha completat correctament.
  7. QUE BRILLI: L’escuma ideal ha de ser brillant, ha de mantenir-se un temps intacte i ha de deixar també la seva empremta en forma de cèrcols a les parets del recipient.
  8. TREURE L’ESCUMA SOBRANT: Un cop acabem d’omplir els dos dits d’escuma, hem de vessar l’excés d’escuma que s’hagi pogut crear dins el got (o beure’ns-la abans que vessi). Qualsevol bon bàrman té una espàtula per poder desfer-se de l’escuma sobrant.
  9. TRES CAPES: Finalment, per saber si una cervesa s’ha servit bé s’haurà d’observar 3 capes en el vas: la capa de la cervesa, la capa d’un petit núvol de carbònic i finalment la capa de la crema o escuma.
  10. GAUDEIX-LA!: Cal dir que si la cervesa que serveixes és artesana, la gaudiràs molt més. I si està ben servida amb aquestes 10 passes que t’hem donat, segurament el teu equip guanyarà el partit, marxaràs cap a casa aconseguint una segona cita, la teva amiga i tu haureu solucionat tots els vostres problemes i els companys de feina, amb el temps i unes quantes cerveses, esdevindran amics de vida.
Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes