NEIX LA NEIPA, LA SEGONA MONTSENY D’EDICIÓ LIMITADA

Ja la tenim aquí: la segona Montseny d’edició limitada de la història. Benvinguda Montseny Neipa! I com podem definir aquesta nova cervesa artesana? Doncs explicant el seu significat!

 

New England IPA

Podem afirmar rotundament que les India Pale Ale han transcendit la seva categoria. De fet, actualment és més probable trobar el mot IPA acompanyant un estil base que trobar-lo en solitari. El nombre de creacions no para de créixer, al contrari, sembla que aquest fenòmen acaba de començar.
La darrera incorporació a l’univers de les IPA és la ja força estesa NE IPA (New England IPA) o bé Vermont Pale Ale, en definitiva una American IPA amb denominació d’origen.

Les NEIPA, basades en les Juici Pale Ale i les Hazy IPA, són popularment anomenades “suquets”, donada la seva alta terbolesa i densitat, així com un fort aroma tropical i cítric, de vegades de fruita de pinyol o a fruites del bosc. Es creu que l’estil va ser creat a New England, Vermont, entre els anys 2011 i 2012 per John Kimmich, head brewer de la cervesera local Alchemist. Tot i que existeixen creacions prèvies que ja reuneixen algunes de les característiques. Les NEIPA encara no han estat considerades un estil tot i que els senyals que n’emanen, estan cada cop més consolidades i les defineixen clarament com a tal.

Segona Artesana d’Edició Limitada

A cervesa del Montseny no podíem esperar més. En el marc de les nostres tant ben rebudes Limited Edition, elaborem una NEIPA de la que ens sentim molt orgullosos. Un “suquet” amb protagonistes com la pinya, el préssec i un toc de raïm. Grans dosis de civada i de llúpol. Molt cos i poca amargor.  Estem d’acord en que l’experiència no pot deixar indiferents als amants de les cerveses llupolades.

Per fer les etiquetes d’aquesta segona sèrie també s’ha creat una il·lustració d’IVAN BRAVO com el disseny de la Doble IPA. La Neipa en Barril es pot trobar a bars especialitzats i en llauna a cellers especialitzats. Nosaltres, amb el got ple de NEIPA, pensem en la propera Edició Limitada!

Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes