OPEN DAY: 10 ANYS DE CERVESA DEL MONTSENY

Cervesa del Montseny fa 10 anys. I ho celebrarem amb un gran esdeveniment: el proper dissabte 20 de maig es celebrarà l’Open Day de Cervesa del Montseny,  tot un dia ple d’activitats i portes obertes de la cervesera, a la seu de l’empresa a Sant Miquel de Balenyà. Les Portes Obertes de la Cervesera tindran un horari d’11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h. Aquesta festa del cervesa artesana servirà per obrir les portes de la fàbrica a tots els amics, clients i amants de la cervesa artesana i gaudir d’una jornada on hi haurà esport, musica, menjar, gresca i molta cervesa artesana.


OPEN DAY: JORNADA DE PORTES OBERTES

Els actes del desè aniversari de Cervesa del Montseny començaran ben d’hora al matí on participants i públic gaudiran de la primera edició de la Cursa de la Cervesa, un Cros que farà la delícia de tots els runners, on la sortida i l’arribada es trobarà a la seu de Cervesa del Montseny a Sant Miquel de Balenyà. La distància a cobrir serà de 10km amb poc desnivell (+-100m) i circular, i serà apte per a tots els aficionats al running. Amb aquesta cursa es preten promoure l’esport i el consum moderat de la cervesa artesana.

Des de primera hora del matí, la fàbrica de Cervesa del Montseny estarà oberta al públic dins de la Jornada de Portes Obertes, on es podran visitar les zones de creació, producció i emmagatzematge de totes les varietats ‘Montseny’. A més a més, tant el públic com els corredors podran disfrutar durant tota la jornada de més de 20 aixetes de cervesa, hi haurà cerveseres convidades. Tots els assitents gaudiran de la millor Craft Beer,  com per exemple: EVIL TWIN, NÓMADA, AGAINST THE GRAIN, MASMALTA, LA PIRATA, AGULLONS i MOSKA.

Durant el matí no només serà córrer i beure, també hi haurà actuacions dels castellers Sagals d’Osona i dels bastoners de Malla, tot acompanyat per una gran botifarrada. Després de dinar, la jornada Open Day donarà pas a hores de música amb diferents artistes convidats. Es podran degustar més de 20 cerveses diferents, d’estils molt diferenciats.

Aquest és el programa de les activitats del dia:
Matí:
10.00 h
CURSA DE LA CERVESA
12.00 h
SAGALS D’OSONA
13.00 h
BASTONERS DE MALLA
Tarda-nit:
16.00 h
ESPECTACLE: SALTOKA, Clown i malabars
17.00 h
HILIGHT, DJ+SOUNDSYSTEM
20.00 h
RESILIÈNCIA, Hip Hop
21.00 h
SOWETO, Ska i Rocksteady

Com que sabem que alcohol i cotxe és una combinació perillosa, recomanem venir a la festa en tren, perquè la seu de Cervesa del Montseny està al costat de l’estació de Renfe (Balenyà-Tona-Seva). Cervesa del Montseny recomana un consum responsable!

Open Day Cervesa del Montseny - 20 Maig
Open Day Cervesa del Montseny – 20 Maig


ELS INICIS D’UNA MICROCERVESERA

La Companyia Cervesera del Montseny neix amb la voluntat d’oferir una cervesa artesana de la màxima qualitat. és a dir, cerveses ARTESANES, INTEGRALS i NATURALS.

Corria l’any 2007 quan un un grup d’amics, compartint afició per la bona cervesa i una voluntat d’apropar aquesta beguda a tots els públics,  s’associen i constitueixen el 16 d’abril, la Companyia Cervesera del Montseny: una microcerveseria situada als peus del Montseny que tenia com a objectiu elaborar cervesa de la millor qualitat possible, i artesana pel mètode d’elaboració, integral pels ingredients utilitzats i natural pel sistema d’envasar.

Per dur a terme aquests objectius, la Cervesera del Montseny va aprofitar que la microcerveseria anglesa Wolf Brewery venia la seva maquinària per a comprar-li i començar així la seva pròpia producció de cervesa a Catalunya. Amb una capacitat de 3000 litres per producció, la Cervesera del Monteny inicia la seva activitat en una nau industrial al polígon l’Avellanet de Sant Miquel de Balenyà-Seva (Osona). D’aquesta manera, la Cervesera del Montseny comença a produir cerveses de la família de les Ale, tal i com encara segueix fent també la mateixa Wolf Brewery. Són autentiques Real Ales fabricades a Seva (Osona) inicialment treuen al mercat tres especialitats de cervesa: +Malta, +Lupulus i +Negra. Gràcies a la seva bona acceptació i ràpida entrada al mercat català d’aquestes 3 varietats, creen una quarta varietat, la +Blat, una cervesa més lleugera i refrescant.

Primer logo Cervesa del Montseny (2007 - 2010)
Primer logo Cervesa del Montseny (2007 – 2010)


10 ANYS D’HISTÒRIA

Durant aquests deu anys, la projecció i creixement de Cervesa del Montseny ha estat constant. Al 2011 hi ha grans canvis, on s’ incorpora un nou soci a l’empresa  per enfortir el capital destinat a producció i màrqueting. Amb en Jordi Llebaria com a Nou mestre cerveser, s’inicia una nova etapa, en els següents anys crearà varietats molts galardonades.

La culminació d’aquest procés d’expansió es produeix al 2016, any que la Companyia Cervesera del Montseny duplica la superfície de les seves instal·lacions per fer front a la creixent demanda de cervesa artesana. La fàbrica creix fins als 900 m2 per augmentar l’eficiència i separar la zona de producció i envasat.  Cervesa del Montseny augmenta la producció per fer front a la demanda i inverteix 250.000 euros addicionals en l’adquisició de maquinària, destinant esforços a incrementar la presència en el sector d’hostaleria.

A més, aquest mateix any en el marc del Barcelona Beer Festival, la Companyia Cervesera del Montseny guanya el premi a la Millor Cervesera de l’Any en la 1a edició del concurs Barcelona Beer Challenge, la primera i més important competició d’Espanya de cerveses artesanes. També aconsegueix 5 medalles (3 ors i 2 plates) en diferents categories sent el número 1 del rànquing entre les 143 cerveseres participants. Tot un èxit per una cervesa artesana catalana!

Premi millor cervesera 2016 - Barcelona Beer Challenge
Cerveses del Montseny – Premi millor cervesera 2016

Per celebrar aquests 10 anys d’història, esteu tots convidats a l’ OPEN DAY de CERVESA DEL MONTSENY.

Us hi esperem!

Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes