QUINS MARIDATGES FUNCIONEN AMB LA MONTSENY FLORALE?

Aquesta primavera torna una de les nostres últimes incorporacions a la família Montseny: la Florale. A causa de l’èxit de l’any passat, Cervesa del Montseny ha fabricat una segona edició d’aquesta varietat de temporada que durarà uns mesos al mercat.

Aquesta Montseny és d’estil Flower Saison, estil tradicional i de temporada primavera-estiu a Valònia, la zona francòfona a Bèlgica, que s’elaborava a les granges per a ser consumida durant els mesos de treball al camp, i que Cervesa del Montseny ha recuperat durant els mesos primaverals. Aquesta varietat es defineix com una cervesa lleugera i seca amb aromes cítrics de llúpol i un gran secret: un toc floral de rosa i hibisc. Una barreja ideal per als primers mesos de bon temps. D’aquesta manera, l’elaboració de la Montseny Florale necessita d’aquests 5 ingredients:

  • Aigua, Llevat, llúpol, Hibisc i Rosa. (Alc. 6’2% vol., Grau Plat 13’00, 24 IBU s)

Què mengem amb una Florale?

La temperatura de consum de la Montseny Florale ha de comprendre entre 4t i 8ºC. I hi ha tot un seguit de plats que combinen a la perfecció amb aquesta varietat per temporada.

La Montseny Florale és de color pàl·lid ataronjat, altament carbonatada i amb bona formació i retenció d’escuma. Es tracta d’una cervesa artesana més llupolada que les Saison tradicionals i amb una suau acidesa i mitja amargor que la converteixen en una cervesa complexa, robusta i refrescant.

Aquestes característiques la fan una escorta ideal per a plats grassos com carns porcines i embotits, així com formatges curats o blaus, ja que ens neteja el paladar després de cada glop i ens realça l’experiència. Les seves qualitats florals, cítriques i herbàcies la fan també bona acompanyant de plats de peixos grassos fumats com el salmó, la truita o el bacallà. També pot acompanyar entrants o aperitius amb certes astringència i acidesa, com amanides amargues de ruca o escarola, amb tota mena de conserves salades, confitades i envinagrades.

La Florale és tant una cervesa amb bones qualitats per acompanyar la bona cuina, com una cervesa especial, llupolada i refrescant per gaudir singularment. Us resumim algunes bones combinacions amb la Florale que faran que el seu menjar sigui espectacular:

  • Formatges madurs o blaus
  • Carns de porc
  • Amanides amb “confitats” (adobats) i de ruca
  • Peixos fumats
  • Bacallà
  • Anxoves

Aquesta cervesa només la podeu trobar a petits cellers especialitzats, bars i també a la cadena Vinalium. Gaudiu de la Florale, una varietat que cal incloure en tots els dinars, vermuts i sopars d’aquesta primavera. Salut!

Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes