Xavi Rubio, guanyador del Montseny HomeBrewer

Xavi Rubio ha estat el guanyador del concurs Montseny HomeBrewer 15 Aniversari, en el que s’hi havien presentat 113 mostres de diferents estils de Monastic Ale. Amb la seva recepta, a la que ha batejat com a “Triple Salt Mortal”, una cervesa del tipus Belgian Tripel, elaborarem la nostra cervesa especial Montseny 15 Aniversari.

Dissabte 19 de febrer va ser tot un èxit. A part de la celebració del concurs, les activitats, visites i la jornada de portes obertes van omplir de visitants la fàbrica de la Montseny.

Durant el dia, mentre els jutges deliberaven i escollien les millors mostres, es van fer tres visites guiades a la cervesera. També s’hi van fer dues activitats relacionades amb l’elaboració de cervesa: una sobre tècniques avançades i una altra que va consistir en l’elaboració d’un lot de 30 litres. A més, es van sortejar, entre el públic i els i les participants un barril Cornelius de 9L i material HomeBrewer, a part de celebrar-se un torneig de CornHole.

El concurs Montseny HomeBrewer va ser un concurs oficial BJCP (BEER JUDGE CERTIFICATION PROGRAM). Hi concursaven cerveses elaborades dins l’estil 26 Monastic Ale i els seus  diferents subestils, 26A Belgian Single, 26B Belgian Dubbel, 26C Belgian Trippel, 26D Belgian Dark Strong Ale.

Hi va haver 18 jutges certificats (adscrits al programa BJCP), dividits en 6 grups de 3 jutges. El tast va ser totalment a cegues, anònim i cada recepta tastada per un mínim de tres jutges. Una vegada jutjades totes les cerveses es van classificar les cinc millor puntuades per definir el podi; llavors es va fer un tast final a mode BOS (Best Of Show) per determinar la cervesa guanyadora, que es convertirà ara en la “Montseny 15 Aniversari”.

El podi de finalistes finalistes del concurs Montseny HomeBrewer és el següent:

🥇 Xavi Rubio

🥈 Guillermo Gil

🥉Benet Medina

🏅 Pedro Cabañeros

🏅 Eduard Gutierrez y Albert Anglès

🏅 Jose Rodrigo

Moltes felicitats!

Cèlia

Idiomes